Nu de toegang tot GPT-Vision oftewel GPT4-V voor iedereen in Nederland wel zo’n beetje is uitgerold is het een goed moment om mijn bevindingen te delen.
Mijn conclusie alvast: het is weer een geweldige tool! Hierbij vier interessante use cases.
Menu
Ik zit in Spanje op het moment. Zin in tapas maar niet in vlees.
👱🏻♂️Hebben ze iets met kaas op het menu?
🤖Ja, op het menu staan verschillende gerechten die kaas lijken te bevatten:
1. Nachos Veganos de Berenjena Con Guacamole - Hoewel dit gerecht vegan is, wordt het vaak geserveerd met een soort veganistische kaas. Het is echter raadzaam om te verifiëren of dit daadwerkelijk het geval is.
2. Baklava de cerdo y feta - Dit gerecht bevat feta, wat een soort kaas is.
3. Mac o cheese con costilla de cerdo - Dit lijkt een macaroni met kaas-gerecht te zijn, verrijkt met varkensrib.
4. Tartare de ternera, huevo picante y Parmesano - Dit gerecht bevat Parmezaanse kaas.
5. Burrata, hinojo y crema de Tété de Moine - Burrata is een type kaas en "Tété de Moine" is ook een bekende kaassoort.
Ontcijferen
👱🏻♂️Wat staat er in de zin die begint met Hebban?
🤖De zin die begint met "Hebban" is een bekend Oudnederlands gedichtje uit de 11e eeuw. De volledige tekst luidt:
"Hebban olla vogala nestas hagunnan,
hinase hic enda thu,
wat unbidan we nu?"
Dit kan worden vertaald naar het hedendaagse Nederlands als:
"Hebben alle vogels nesten begonnen,
behalve ik en jij,
waar wachten we nu op?"
Recepten genereren
👱🏻♂️Geef me het recept
🤖Ik kan een geschat recept voor gevulde aubergine met feta en kruiden voorstellen:
Ingrediënten:
* 2 grote aubergines
* 100 gram feta, verkruimeld
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* Olijfolie
* Zout en peper naar smaak
* Handje verse kruiden (bijv. basilicum, munt, oregano)
* Handjevol pijnboompitten of andere noten (optioneel)
* 1 kleine ui, fijngehakt
* 1 tomaat, in blokjes
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees.
3. Bestrijk de binnenkant van de auberginehelften met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
4. Leg de auberginehelften met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal.
5. Bak de auberginehelften in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten of tot ze zacht zijn.
6. Terwijl de aubergines bakken, verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
7. Voeg het aubergine vruchtvlees en tomaat toe en bak tot alles zacht is.
8. Roer de feta, kruiden en pijnboompitten (indien gebruikt) door het mengsel.
9. Vul de gebakken auberginehelften met het fetamengsel.
10. Zet de gevulde aubergines nog 10 minuten in de oven om alles goed te verwarmen.
11. Serveer warm, eventueel met wat extra verse kruiden bovenop.
Formules
Als je een afbeelding van een ingewikkelde formule hebt, is het nog geen sinecure om die om te zetten naar werkende computercode. GPT4-vision draait daar zijn hand niet voor om.
Zie onderstaand voorbeeld. Handig!
via @AlphaSignalAI
Vorige post: Retrieval Augmented Generation