Als bedrijf is het belangrijk om goede algemene voorwaarden te hebben. Maar ja, niemand leest ze. Dus ik heb ze maar eens op muziek gezet.


Maar ik heb ook gewoon als tekst hoor 🙂

Hierbij de volledige versie:

Algemene voorwaarden van Harmsen.nl B.V d.d. 14 april 2024

Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

  • Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden.
  • Opdrachtnemer: Harmsen.nl B.V, gevestigd te Windjammerdijk 14, 1086VC Amsterdam, handelend in AI advies, trainingen en softwareontwikkeling.
  • Overeenkomst: de overeenkomst tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn zoals een voorstel en bijbehorend akkoord per e-mail.

2. Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, werkzaamheden, overeenkomsten en leveringen van diensten of goederen door of namens Opdrachtnemer.

3. Offertes

  • Alle offertes en prijsopgaven door Opdrachtnemer zijn vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders is vermeld. Offertes zijn geldig voor de duur van 30 dagen, tenzij anders aangegeven. Opdrachtnemer heeft het recht een offerte te herroepen zolang deze niet schriftelijk is aanvaard door Opdrachtgever.
  • Inschattingen van benodigde uren zijn indicatief. Het werkelijk benodigde aantal uren kan afwijken van de inschattingen.

4. Uurtarief en Betaling

  • Opdrachtnemer verricht alle werkzaamheden op uurbasis, tenzij anders overeengekomen. Een uurtarief wordt afgesproken voor aanvang van de werkzaamheden.

5. Advieswerk

  • Opdrachtgever heeft het recht het geleverde advies naar eigen goeddunken te gebruiken.
  • Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade voortkomend uit het gebruik van het advies.

6. Software Ontwikkeling

  • Opdrachtgever heeft het recht eventueel ontwikkelde software naar eigen goeddunken te gebruiken.
  • Opdrachtnemer behoudt het recht om de ontwikkelde software, adviezen en/of broncode te gebruiken in andere projecten.
  • Als een van beide partijen dit wil, zal de software door opdrachtnemer worden overgedragen aan opdrachtgever. Opdrachtnemer zal opdrachtgever hierbij de broncode verstrekken zonder extra kosten, maar kan wel uren in rekening brengen voor overdrachtswerkzaamheden zoals uitleg en documentatie. Opdrachtgever heeft het recht om deze broncode vervolgens naar eigen inzicht in te zetten en aan te passen onverminderd het gestelde in artikel 6.

7. Levering en acceptatie

  • Opdrachtnemer probeert altijd de afgesproken (leverings)termijnen na te komen. Deze termijnen zijn echter schattingen en niet bindend. Als iets later geleverd wordt dan gepland, heeft de Opdrachtgever geen recht op een schadevergoeding of op het ontbinden van de overeenkomst.
  • Als de Opdrachtgever binnen 14 dagen na het ontvangen van de diensten of producten geen bezwaar maakt, worden deze geacht geaccepteerd te zijn.

8. Onderaanneming

Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om voor de uitvoering van de opdracht geheel of gedeeltelijk gebruik te maken van de diensten van derden of onderaannemers, mits dit de kwaliteit van het werk niet beïnvloedt. Opdrachtgever wordt hiervan op de hoogte gesteld.

9. Intellectueel Eigendom

Alle intellectuele eigendomsrechten die voortkomen uit of verband houden met de uitgevoerde werkzaamheden en geleverde diensten door Opdrachtnemer blijven exclusief eigendom van Opdrachtnemer. De opdrachtgever verkrijgt een niet-exclusief, eeuwig recht om de geleverde producten en diensten aan te pasen en/of te gebruiken.

10. Hosting

  • Opdrachtnemer is geen permanente hostingpartij. Eventuele hosting door opdrachtnemer is tijdelijk tot de opdrachtgever een eigen hostingoplossing heeft gevonden.
  • Gedurende de tijdelijke hostingperiode geeft opdrachtnemer geen garanties wat betreft beschikbaarheid en prestaties van de gehoste software.

11. Betaling

  • Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
  • Bij te late betaling is Opdrachtgever van rechtswege in verzuim en is Opdrachtnemer gerechtigd om, zonder nadere ingebrekestelling, de wettelijke handelsrente in rekening te brengen vanaf de vervaldag tot aan de dag der algehele voldoening. Alle redelijke kosten, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, die Opdrachtnemer hiervoor moet maken, komen voor rekening van Opdrachtgever. Bij uitblijvende betaling is Opdrachtnemer gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten totdat volledige betaling heeft plaatsgevonden.

12. Aansprakelijkheid

  • Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor enige schade die de opdrachtgever mocht lijden als gevolg van de uitvoering van de werkzaamheden, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van opdrachtnemer. Sowieso blijft de aansprakelijkheid beperkt tot 50% van de opdrachtwaarde.
  • Opdrachtnemer is niet verantwoordelijk de gevolgen van de door hem verstrekte adviezen noch voor eventuele fouten in de software, noch voor de gevolgen van eventuele incorrecte outputs van de AI.

13. Vertrouwelijkheid

Partijen verplichten zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie. Een en ander is niet van toepassing indien de informatie publiekelijk bekend is geworden zonder schending van de geheimhoudingsplicht

14. Gegevensbescherming

Opdrachtnemer verwerkt persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Persoonsgegevens zullen slechts gebruikt worden voor het uitvoeren van de overeengekomen diensten en zullen niet langer bewaard worden dan strikt noodzakelijk. Opdrachtnemer neemt passende technische en organisatorische maatregelen om de veiligheid en vertrouwelijkheid van de persoonsgegevens te waarborgen.

15. Flexibiliteit

Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor om algemene voorwaarden, prijzen en de beschrijving van de dienstverlening te wijzigen. Wijzigingen zullen minimaal 30 dagen voorafgaand aan het ingaan ervan schriftelijk aan opdrachtgever worden medegedeeld. Indien opdrachtgever een dergelijke wijziging niet wenst te accepteren, heeft hij het recht om de overeenkomst schriftelijk op te zeggen binnen 14 dagen na de mededeling, met ingang van de datum waarop de gewijzigde voorwaarden van kracht zouden worden."

16. Duur en annulering

  • De overeenkomst wordt aangegaan voor de periode die nodig is om de werkzaamheden te voltooien, zoals gespecificeerd in de individuele offerte of opdrachtbevestiging. De overeenkomst kan door beide partijen worden verlengd met wederzijdse schriftelijke instemming.
  • Opdrachtgever kan de overeenkomst schriftelijk annuleren. In geval van annulering zal opdrachtnemer de reeks uitgevoerde werkzaamheden en reeds gemaakte kosten factureren met een opslag van 25%.
  • Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.
  • Alle geschillen die verband houden met overeenkomsten tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer, waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn en welke niet in onderling overleg opgelost kunnen worden, worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in Amsterdam.


Vorige post: Hoe AI de kunst verandert